Eesti Online Kasiinod

Online Kasiinod Eestis – kõik mida pead teadma

Viimasel ajal on Eestis veebipõhine hasartmäng märkimisväärselt kasvanud, pakkudes nüüd luksuslikku meelelahutust tipptasemel mängude ja suurepäraste boonustega. Eesti mängijate arv on sel aastal järsult kasvanud 8,5% ja eeldatakse, et see jõuab 2027. aastaks 140,4 tuhande kasutajani.

Spordipanus.ee annab hea ülevaate erinevate veebikasiinode kohta Eestis – eesmärgiks on tutvustada ning hinnata ainult Eestis litsentsi omavaid kaughasartmängu operaatoreid, kes pakuvad lisaks kasiinole ka spordiennustust. Lugedes spordipanus.ee lehelt infot, võid kindel olla, et meie lehelt leiad infot ning pakkumisi ainult Eestis legaalsetelt spordiennustus portaalidelt.

Käesolevas artiklis tutvustame kasiino üldist tekkelugu, tutvustame sobiva kasiino valimiseks selliseid tunnuseid, mis heal kasiinol olemas võiksid olla ja mida jälgida valiku tegemisel; tutvustame mängukategooriaid ja tuntumaid mänge. Lisaks uurime, millised on turvalised online kasiinod Eestis, kuidas on nende tegevus reguleeritud ja mida on kasiinol hasartmängude pakkumiseks vaja.

Kasiino tekkelugu ja kuidas sündis esimene netikasiino

Hasartmängude ajalugu ulatub tagasi 5000 aastat Mesopotaamiasse, kus leiti esimesed täringumängude tõendid. Esimesel aastatuhandel eKr olid hasartmängumajad Hiinas laialt levinud ja panustati ka loomade võitlusele. Dominot ja lotomänge hakati Hiinas mängima 10. sajandil ning mängukaarte juba 9. sajandil. Pokker, mis on üks Eesti populaarsemaid hasartmänge, pärineb 17. sajandi Pärsia mängust As-Nas.

Hasartmängude ajalugu ulatub tagasi iidsetesse aegadesse, kuid esimesed kasiinod avati alles 17. sajandil. Kasiino nimi tuleneb itaalia keelest ja tähendab väikest maja. Enne esimese kasiino avamist mängiti hasartmänge peamiselt eramajades. Vanas Itaalias käis mängimisega tihti kaasas tants ja muusika. Lisaks nauditi maitsvaid toite ja jooke.

Esimene teadaolev kasiino Ridotto on asutatud aastal 1638 Veneetsias. Ridotto kasiino elamused ei olnud sugugi kõigile kättesaadavad – sinna võisid siseneda vaid jõukad ja privilegeeritud inimesed. Arvatakse, et spordiennustused on saanud alguse 18. sajandi Inglismaalt, kus hakati panustama hobuste võiduajamisele.

Esimeseks online kasiinoks on aga mänguklubi The Gaming Club. Mani saarel asuv tarkvarafirma Microgaming on teadaolevalt ehitanud kõige esimese täielikult toimiva hasartmängutarkvara 1994. aastal. Microgaming tegi koostööd veebiturbetarkvara ettevõttega Cryptologic, et integreerida krüpteeritud sideprotokolle tagamaks turvalised finantstehingud. Pärast täielikku integreerimist käivitaski Microgaming aastal 1995 mänguklubi The Gaming Club. 

Mänguautomaatide ajalugu ulatub teadaolevalt aga 19. sajandi teise poolde. Kõige esimene mänguautomaat loodi New Yorgis asuva ettevõtte Sittman and Pitt poolt 1891. aastal. Mäng oli oma aja kohta paras leiutis ning oli tehtud viiest trummelist viiekümne mängukaardiga. Üsna pea vallutasid need seadeldised paljusid baare – piisas vaid raha sisestamisest ja kangitõmbamisest ning rullidelt sai lugeda, kas õnnestus võita või mitte.

Eesti Vabariigi kasiinode ajalugu sai alguse 1994. aastal, kui jõustus esimene loteriiseadus. Sellele järgnes Eesti esimene hasartmänguseadus 1995. aastal. Kuna peagi ilmusid esimesed Eesti veebikasiinod, jäi esimene hasartmänguseadus kiiresti aegunuks.

Esimene seadus hõlmas vaid nelja tüüpi hasartmänge: õnnemängud, osavusmängud, kihlvedusid ja totalisaatoreid. Tolleaegse seaduse järgi pidid kõik kasiinoettevõtjad, kes hasartmänguteenuseid pakkusid, saama tegevusloa. Iga hasartmänguliigi jaoks oleks tulnud hankida eraldi luba, mis väljastati kümneks aastaks.

Majanduslanguse tõttu aastatel 2008–2009 otsustas Eesti valitsus reguleerida internetipõhiseid hasartmänge, et luua riigile uus sissetulekuallikas. Aastal 2010 legaliseeriti online kaisinod Eestis ja algselt lubati veebihasartmänguteenuseid pakkuda ainult kohalikel veebilehtedel. Aastal 2011 avati Eesti turg ka välismaistele operaatoritele, kuid tingimusel, et nad saavad Eestis tegutsemiseks riigilt ametliku tegevusloa.

Seejärel, aina aktiivsemalt hakati märkama ja blokeerima tegevusloata hasartmängu lehekülgi, mis Eestis ebaseaduslikult tulu teenida üritasid. Täna hoiavad veebikasiinode tegemistel silma peal põhiliselt kaks kehtivat seadust: hasartmängumaksu – ning hasartmänguseadus.

Mis üldse on veebikasiinod?

Veebi- ehk internetikasiinod on internetis hasartmänguteenuseid pakkuvad ettevõtted. Veebikasiinosid on kahte tüüpi: kontovabad ja registreerimisnõudega kasiinod. Kontovabas kasiinos saate mängida ilma kasutajakontot loomata. Tänu sellele on mängima hakkamine lihtsam ja kiirem.

Konto loomine on vajalik enamikes internetikasiinodes mängimiseks. See protsess ei võta tavaliselt kauem kui paar minutit. Kontoga veebikasiinodel on mitmeid eeliseid võrreldes kontovabade kasiinodega. Näiteks on võimalik liituda erinevate VIP-klubide ja lojaalsusprogrammidega, mis pakuvad oma liikmetele erilisi boonuseid.

Eestis tegutseb ca 40 erinevat veebikasiinot, millel on Eesti kaughasartmängu tegevusluba. Litsentseeritud internetikasiinode võidud on maksuvabad ja turvalise mängukogemuse tagamiseks soovitab Maksu- ja Tolliamet valida kasiino, millel on nende poolt välja antud tegevusluba. Eestis kehtivate seaduste kohaselt on lubatud korraldada vaid hasartmänguseaduse nõuetele vastavaid hasartmänge ja -üritusi.

Mida netikasiinodes üldse mängida?

Eestis on kasiinos mängimine lubatud alates 21. eluaastast ja spordiennustuste tegemine alates 18. eluaastast. Enne mängimist tuleb luua konto ja tuvastada end kasiinos. Isikutuvastus on oluline, et online kasiino saaks veenduda, et mängija on täisealine ja tal pole kehtivat hasartmängu mängimise piirangut.

Kasiinos on mänguvalik tavaliselt väga lai – saadaval on slotid, laua- ja kaardimängud, loteriid, VR-mängud, videomängud, panustamine, turniirid ja palju muud. Valiku tegemiseks saab mängija mängujuhenditega tutvuda või sageli ka proovida mänge tasuta.

Allpool on mõned tutvustused koos näidetega populaarsematest online kasiino meelelahutusest, mida võib netikasiinost leida:

Mänguautomaadid. Kui on huvi mängida mänguautomaatidel ehk slottidel, tasub jälgida, millised mängupakkujad saidil olemas on ja kas tervituspakkumisega kaasnevad ka tasuta spinnid. Tasuta spinnid on keerutused, mida saab mängida slotimängudes ning need on head näiteks mängude proovimiseks. Tasuta spinnidega nagu ka teiste boonustega käivad sageli kaasas läbimängimisnõuded – seega, kui võidad ja soovid raha välja võtta, tuleb silmas pidada tasuta keerutustega kaasnevaid reegleid ja tingimusi – kui kaasnevad läbimängimisnõuded, siis tuleb need enne võidu väljavõtmist enne täita. 

Samuti tasub jälgida mänguautomaati valides RTP-d ehk Return to Player parameetrit, mis annab ligikaudse teabe kasumlikkuse mängijale.

Mänguautomaatide valik on lai ja kirju – kõige tuntumad suure volatiilsuse poolest on mängutootjatest Big Time Gaming, Play’n Go, Relax Gaming ja suurimaid võite on välja maksnud Microgaming ja NetEnt. Kuulsamateks mänguautomaatideks on tõenäoliselt Mega Fortune, Divine Fortune, Starburst, Mega Moolah. 

Laua- ja kaardimängud. Laua ja kaardimängude valik on sageli üsna lai – saadaval on nii reaalajas diileritega kui tavalised lauamängud – Roulette, Baccarat, Poker, Blackjack, Keno, Craps. 

Live mängud. Live mängude hulgas näiteks kõige kuulsamalt live-mängude mängutootjalt Evolution Gaming’ult on lisaks laua- ja kaardimängudele ka live mängushow ning TV-mängud näiteks Monopoly Live, Dream Catcher Live, Gonzo’s Treasure Hunt, Lightning Roulette, mis annavad täiesti reaalse mänguelamuse.

Spordipanustamine ja eSport. Sageli pakuvad kasiinod ka spordipanustamise võimalust. Jälgida tasub koefitsiente ja mängude valikute rohkust. Sageli, kui on olemas spordipanustamine, on nendes kasiinodes olemas ka eSport. Spordipanustamises on populaarsemateks spordialadeks tavaliselt jalgpall, korvpall, võrkpall, ratsutamine ja muud. ESpordis on populaarsemad mängud näiteks Counter-Strike, Dota 2, Fortnite, League of Legends, World of Tanks.

Kuidas valida sobiv netikasiino?

Enne sobivasse kasiinosse raha investeerimist ja mängimist tuleb arvesse võtta teatud aspekte. Järgnevas loetelus on toodud mõned tähelepanekud, mida silmas pidada, kui valida sobivat veebikasiinot. 

Tegevusluba ja turvalisus. Enne Eesti kasiinos konto loomist või mis tahes tegevuse alustamist tuleb kindlasti veenduda, et sellel on usaldusväärne hasartmängulitsents. Litsentsinumbri leiab kasiino kodulehelt või tingimuste alt. Kõige tuntumad seaduslikud litsentsid on näiteks Malta (Curacao), UKGC ja kohalike asutuste sertifikaadid. Eestis on kehtiv Maksu- ja Tolliameti poolt väljastatud korraldus- ja tegevusluba.

Maine. Eest online kasiinode kohta saab teavet erinevatest veebilehtedest, foorumitest ja arvustustest. On palju veebikanaleid, mis pühenduvad netikasiinode testimisele ja hindamisele, mis annab muuhulgas teavet ka netikasiino haldajatele, et oma teenuseid paremini pakkuda.

Keel ja valuuta. Kindlasti on oluline, et veebileht ja selle kasutamise tingimused oleksid loetavad ja arusaadavad ning väljamaksmisel ei peaks muretsema valuuta ja kursside pärast. Eestikeelse kasiino eeliseks on kindlasti ka eestikeelse klienditoe olemasolu.

Õiglased mängud. Eesti kasiinod loovad sarnaselt maailmakuulsate hasartmängusaitidega usaldusväärsete mängude galeriisid. Mis on ausad mängud? Need töötavad juhusliku numbri generaatoriga (RNG) ja neid auditeerivad kolmandad osapooled.

Kiired väljamaksed. Soovitan kaaluda veebikasiinosid, mis pakuvad mugavaid makseviise ja kiireid väljamakseid. Maksemeetodite mitmekesisus on sageli oluline tegur kasiino valikul.

Mängude valik. Kindlasti on mängukategooriate ja tarkvarapakkujate valik kasiino kvaliteedi oluline näitaja. Tasub mängida mängudel, mis on kvaliteetsed ja tõestanud oma usaldusväärsust. Üldiselt pakub hea kasiino eristuva, põneva ja innovaatilise mänguvaliku. Mänguvalikus võiksid olla esindatud videoslotid, jackpotiga mängud, Megaways ja Bonus Buy slotid ning lisaks laua- ja kaardimängud nagu Poker, Rulette, Blackjack, Baccarat, Keno, Video Poker, reaalajas mängud, panustamine spordis ja eSport. Iga kasiino valib oma niši ja temaatika, mis mängijaid veebisaidile meelitab.

Mobiilirakendus. Mängimise mugavus erinevatelt seadmetelt on oluline aspekt, mida kaaluda kasiino valimisel. Mõned mängijad eelistavad mängida arvutist, samas kui teised soovivad mängida ainult nutiseadme kaudu. Kasiino ei pea eraldi mobiilirakendust looma, kuid oleks mugav mängida kasiinos, mis ühildub mobiili ekraaniga hästi.

Boonussüsteem. Oluliseks nüansiks kasiino valikul on Eesti online kasiino boonused – tervitusboonused, lojaalsuspaketid, tasuta keerutused ning loomulikult mõistlikud läbimängimistingimused. Paljud välismaa kasiinod pakuvad ulmelisi boonuseid üsna ebaratsionaalsete läbimängimistingimustega – Eesti online kasiinod pakuvad üldiselt väiksemaid boonuseid, kuid nende kaudu võidetud summade kättesaamine on tunduvalt lihtsam ja tasuvam.

Klienditugi. Klienditoe kättesaadavus on oluline, et lahendada küsimusi, mis võivad tekkida näiteks konto loomisel, maksemeetodi valimisel, raha sisse- ja väljamaksmisel ning paljude muude olukordade puhul. Mõni kasiino paistab silma ööpäevaringse 24/7 live chatiga, mis võimaldab igal ajal klienditoe poole pöörduda ja vajadusel näiteks kuvatõmmiseid saata. Samuti on klienditoe poole pöördumiseks saadaval e-posti aadress, Whatsapp-number ja Skype kontakt.

KKK olemasolu. Lisaks klienditoe poole pöördumise võimalusele pakuvad paljud netikasiinod Korduma Kippuvate Küsimuste rubriiki, kust leiab kiiresti vastused tekkinud küsimustele.

Mis on litsents ja kuidas on hasartmängutööstuse tegevus reguleeritud?

Hasartmänguseadus, mis võeti vastu 15.10.2008 ja jõustus 01.01.2009, on oluline õigusakt, mis reguleerib Eesti online kasiinode ja hasartmängutööstuse tegevust. Seadus kehtestab kõrgendatud nõuded hasartmängukorraldajatele ning sätestab meetmed mängijate kaitseks, vähendades hasartmängude negatiivseid tagajärgi ja nende mõju ühiskonnale. Eesti Maksu- ja Tolliamet vastutab seaduse täitmise järelevalve eest.

Hasartmänguseaduse §2 kohaselt on hasartmäng mäng, kus osalemise tingimuseks on mängija poolt panuse tegemine. On selgitatud, et panustamisel võib mängija võita, kusjuures mängu tulemus määratakse osaliselt või täielikult juhuslikkusel põhineva tegevusega või see sõltub eelnevalt mitteteadaoleva sündmuse toimumisest. Eestis on lubatud korraldada üksnes hasartmänguseaduse nõuetele vastavaid hasartmänge.

Hasartmängude korraldamise õigus on ainult usaldusväärsetel ettevõtetel, kes vastavad hasartmänguseaduse nõuetele ning kellel on hasartmängu korraldamise tegevusluba ja hasartmängu korraldamise korraldusluba. Hasartmängude korraldamine peab olema hasartmängukorraldaja ainus tegevusala.

Eestis tegutsemiseks vajaliku litsentsi saamine on keeruline protsess, kuna operaatorid peavad vastama rangetele nõuetele. Nende hulka kuulub aktsiakapitali minimaalne suurus üks miljon eurot. Korraldusluba antakse kuni 20 aastaks.

Järgnevaid hasartmänge võib korraldada ilma lubade, litsentside ja registreeringuta (nende mängude suhtes ei kohaldata hasartmänguseaduse nõudeid):

  • osavusmäng, mille ainus võimalik võit on uus mäng ehk võimalus uuesti osaleda samas mängus;
  • spordivõistlus;
  • loterii, mille võidufondi väärtus on kuni 1000 eurot;
  • kaubanduslik loterii, mille võidufondi väärtus on kuni 10 000 eurot.

Millised on eesti online kasiinod, mis on 100% turvalised?

Enne kasiinos konto avamist tasub tutvuda kasiino pakutavate boonustega. Kui kasiinost palju ei teata, soovitame lisaks Maksu- ja Tolliameti veebilehel märgitud kasiinode loetelule uurida huvi korral ka kasiinode ülevaateid ja võrdlusi, kasiinondusega seotud uudiseid ja mängude ülevaateid ning mängureeglite õpetusi. 

Õiguse korraldada hasartmänge annab ükses Maksu- ja Tolliameti poolt väljastatud hasartmängude korraldusluba, mis registreeritakse Majandustegevuse registris (MTR). Seaduslike hasartmängukorraldajate nimekiri on välja toodud Maksu- ja Tolliameti veebilehel.

Näiteks on turvalised järgmised online kasiinod (netikasiinod ja päris kasiinod) ja nende veebileheküljed järgmised –

Hasartmängu korraldaja Ärinimi Kodulehe aadress
1UP Services (CY) Limited Kanuuna kanuuna.com  

casinofriday.com  

CasinoFriday
Aktsiaselts PAFER Paf www.paf.ee  

www.X3000.ee  

Alpache OÜ GrandX www.grandx.com  
Damagi Marketing Solutions Ltd HappySpins www.happyspins.com  

www.heycasino.com  

www.moicasino.com  

www.yaacasino.com  

www.lyracasino.com  

www.quickslot.com  

www.slotparadise.com  

www.prontobet.com  

www.reddice.com  

www.punterz.com  

www.happyslots.com  

Dreambox Games OÜ Chanz www.chanz.ee  

www.chanz.com  

Estolio Limited Posido www.posido.com  

www.wazamba.ee  

www.nomini.ee  

www.burancasino.ee  

www.slotspalace.ee  

www.greatwin.ee  

www.casinoly.ee  

www.sportaza.ee  

www.5gringos.ee  

www.boaboa.ee  

www.neon54.ee  

www.casombie.ee  

www.rabona.ee  

www.alfcasino.ee  

www.ohmyspins.ee  

www.cadoola.ee  

www.houseofspades.ee  

www.casinia.ee  

www.excitewin.ee  

www.fezbet.ee  

www.zetcasino.ee  

www.powbet.ee  

Frenwall Limited Winsly www.winsly.com  

www.madrush.com  

www.slotowl.com  

Madrush
Slotowl
Happy Hour Solutions Limited www.highroller.com  

www.fruta.com  

Hillside (New Media Malta) PLC Bet365 www.bet365.ee  
Hitz Gaming OÜ HITZ www.winnerz.com  

www.wisho.com  

www.trickz.com  

www.celebrino.com  

LEXBYTE DIGITAL LIMITED Unibet www.unibet.ee  

www.mariacasino.ee  

Maria Casino
Moon Technologies OÜ 20bet www.20bet.win  

www.20bet.com  

www.22bet.com  

www.bizzocasino.com  

www.nationalcasino.com  

22bet
Bizzo Casino
National Casino
North Point Management Ltd North Point www.schnellwetten.com  

www.quick.bet  

www.insta.win  

www.payoutz.com  

www.happyslots.io  

www.coolcasino.io  

www.lightningcasino.io  

OB Holding 1 OÜ Olybet www.olybet.ee  

www.olybet.eu  

Optiwin OÜ Optiwin www.optibet.ee  

www.nutz.ee  

Nutz
Osaühing Tonybet Tonybet www.tonybet.com  
OÜ Novoloto Fenix Casino www.fenixbet.ee  
P.H. Primary OÜ Vivatbet vivatbet.ee  

vivatbet.com.ee  

www.vivatbet.eu  

www.vivatbet.com  

Play Well Media Limited Rhino Entertainment www.casinodays.com  

www.buustikasino.com  

www.luckyspins.com  

REEL Estonia Limited Pokerstars www.pokerstars.ee  
StayCool OÜ Coolbet www.coolbet.com  
Triogames OÜ Betsafe www.betsafe.ee  

www.jallacasino.ee  

Jalla Casino
Vana Lauri OÜ www.lataamo.com  

www.nubet.com  

Njord Vantage Services LTD Buumi www.buumi.com  

www.koicasino.com  

www.nopein.com  

www.joker.io  

www.firespin.com  

www.hillo.com  

www.slotti.com  

Kopikas Entertainment OÜ Slots.io www.slots.io  
SUPRPLAY LIMITED Duelz www.duelz.ee  

www.duelz.com  

www.voodoodreams.ee  

www.voodoodreams.com  

www.nyspins.ee  

www.nyspins.com  

KingsWin Online OÜ Kingswin www.kingswin.ee  

www.kingswin.com  

www.goldenstar-casino.com  

Ninja Global OÜ NinjaCasino www.ninjacasino.com  

www.ninjacasino.ee  

www.boostcasino.com  

www.ninjasports.ee  

BoostCasino
Ducks In A Row OÜ Respin www.respin.com  
Slotbox Limited Slotbox www.slotbox.com  

www.slotbox.ee  

BM Baltics Ltd Betmaster www.betmaster.ee  
Spaceship Technologies OÜ iviwin.net  

hellwinz.net  

OLYMPIC ENTERTAINMENT GROUP AS Olympic Casino www.olympic-casino.ee
OÜ Best4U CityCasino

Bally´s Casino

www.citycasino.ee 

www.ballys.ee

OÜ Novoloto Fenix Casino www.fenixcasino.ee

Lisaks on Maksu- ja Tolliameti veebilehelt leitav blokeeritud hasartmängu internetilehekülgede nimekiri. Maksu- ja Tolliamet blokeerib juurdepääsu nendele hasartmängukorraldaja veebilehtedele, kelle teenus on Eestis kättesaadav, kuid kellel puudub Eestis hasartmängude pakkumiseks nõutav tegevus- ja korraldusluba. 

Maksu- ja Tolliametil aga puudub tõendatav informatsioon Eestis luba mitteomavate hasartmängu korraldajate internetilehekülgede usaldusväärsuse kohta. Seetõttu puudub ka võimalus probleemide ilmnemisel mängijaid aidata. Seetõttu soovitavad nad nimekirjas loendatud lehekülgedel mängimist vältida ja kasutada mängimiseks Eestis vastavaid lube omavaid lehekülgi.

Pärast hasartmänguseaduse jõustumist hakkasid kõik Eestis tegutsevad kasiinod, nii tavakasiinod kui netikasiinod hasartmängumaksu Eesti Vabariigile maksma. Selle suuruseks on 5% puhaskasumist. Need internetikasiinod, mis Eesti litsentsi saada ei ole soovinud, nende lehed blokeeritakse internetipakkujate poolt. 

Mida on operaatoril hasartmängude pakkumiseks vaja?

Hasartmängude pakkumiseks on vajalikud kaks litsentsi: hasartmängu korraldusluba ja hasartmängude korraldamise tegevusluba. Tegevusluba tõendab hasartmängu korraldaja isiku sobivust hasartmängukorraldajaks.

Ettevõttel, kes soovib internetikasiino tegevust alustada, peab olema vähemalt 1 miljoni euro suurune aktsiakapital ja ta peab tasuma 50 000 euro suuruse hasartmängulitsentsi tasu. Ettevõttega seotud isikutel ei tohi olla karistusregistrit ja hasartmängude korraldamine peab olema ettevõtte ainus tegevusala.

Hasartmänguseaduse § 38 sätestab nõuded õnnemängu mänguautomaadile, mille kohaselt peab õnnemängu korraldamiseks kasutatav mänguautomaat mängutulemuste väljaselgitamiseks kasutama juhuslikkuse generaatorit ehk Random Number Generator’it (RNG).

Lisaks peab internetikasiino tagama andmete säilimise elektrikatkestuse korral ning olema kaitstud väliste mõjutuste eest. Mängulaua või mänguautomaadi elektrooniline ühendatus teiste süsteemidega ei tohi mõjutada mängutulemuse selgitamise juhuslikkust. Õnnemängu korraldamisel on kohustuslik mänguautomaadi diagnostikasüsteemi kontrollimine, et toimiksid kõik mänguautomaadi süsteemid ja oleks kinnitatud nende korrasolekut.

Kui diagnostikaprobleeme tuvastatakse, tuleb sloti kasutamine peatada, sest diagnostikasüsteem peab registreerima ja salvestama vähemalt viie viimase mängu tulemused ning mängu jooksul toimunud tegevused. Lisaks on oluline, et mänguautomaat ei või korraga välja anda sularaha rohkem kui 2000 euro väärtuses.

Online kasiinod peavad täitma kõik vastutustundliku mängimisega seotud ettekirjutused ja peavad esitama Maksu- ja Tolliametile aruandeid oma tegevuste kohta. Samuti kehtib Eesti kasiinodele rahapesu ja terrorismi tõkestamise seadus, millest lähtuvalt paluvad kasiinod kõigil ka Tunne Oma Klienti protsess läbida.

Lisaks ei tohi internetikasiino lubada mängida isikutel, kes on endale hasartmängu keelu seadnud. Samuti ei ole lubatud online kasiinos mängida isikutel, kes on nooremad kui 21-aastased, spordiennustuste tegemisel isikutel, kes on nooremad kui 18 aastat. Ka loterii mängimisel on reeglid – keelatud on mängida loteriid isikutel, kes on nooremad kui 16 aastat ning Totot ei tohi mängida alla 18-aastased isikud.

Veebiasiinod peavad oluliseks vastutustundlikku mängimist. Selleks on tavaliselt kasiino lehele lisatud erinevad juhendid ja tööriistad nagu näiteks keelu kehtestamine, konto sulgemine, kaotuse piirmäära seadmine ja rahunemine.

Scroll to Top